sâmbătă, 9 mai 2015

VA ASTEPTAM LA ONGFest!

COMUNICAT DE PRESA

In zilele de 9 si 10 mai a.c., in Parcul Herastrau din Bucuresti se desfasoara Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania - ONGFest, editia 2015.

Un numar de 133 de ONG-uri din Romania si 33 de organizatii similare din strainatate isi vor da mana pentru a incerca sa convinga bucurestenii ca spiritul civic nu a murit in Romania si ca fiecare cetatean poate si trebuie sa se implice in rezolvarea problemelor generale cu care se confrunta societatea noastra.

In cadrul acestei manifestari, CAR "Coeziunea Sociala", invita pe toti cetatenii interesati precum si pe reprezentantii mass media, la standul cu nr. 138, pentru a-i informa in legatura cu serviciile pe care aceasta asociatie le pune la dispozitia cetatenilor din Bucuresti si din cele mai indepartate localitati ale tarii.
Membra a Consiliului National al Societatii Civile (CNSC), Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala"este o organizaţie neguvernamentala,  constituită prin asocierea voluntară pe baza liberului consimţământ, cu caracter privat, de caritate, de întrajutorare mutuală, de protecţie socială, non profit.
Scopul CAR este ajutorarea financiara si  materiala a membrilor sai, prin acordarea de imprumuturi, ajutoare, asigurarea unor  facilitati si apararea drepturilor acestora la un trai decent, conform prevederilor legislatiei in vigoare. CAR este vectorul financiar al CNSC si, in aceasta calitate, militeaza pentru realizarea următoarelor obiective:
1.                  Promovarea relaţiilor de întrajutorare, de sprijin şi de solidaritate între membri;
2.                  Concentrarea economiilor băneşti ale membrilor şi aducerea lor în circuitul economico-financiar;
3.                  Rezolvarea unor cerinţe materiale temporare ale membrilor săi prin acordarea de împrumuturi rambursabile, la cererea acestora, cu dobânzi mici;
4.                  Acordarea de ajutoare băneşti şi materiale;
5.                  Organizarea, pentru membrii săi, a unor activităţi culturale, artistice, de agrement şi socializare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
6.                  Administrarea de case de odihnă şi tratament;
7.                  Organizarea de magazine pentru desfacerea de produse la preţuri de achiziţie;
8.                  Organizarea unor centre pentru bătrâni cu funcţionalităţi multiple (cantine sociale, asistenţă medicală, consultanţă juridică, consiliere psihologică, activităţi pentru petrecerea timpului liber, etc.).
9.                  Organizarea şi desfăşurarea unor prestări de servicii şi executarea de lucrări contra cost, la preţuri reduse, pentru membrii săi;
10.              Alte acţiuni şi forme de asistenţă socială;
11.              Participarea tuturor membrilor săi la conducerea şi buna desfăşurare a activităţii economico-financiare, la exercitarea controlului asupra gospodăririi fondurilor Casei de Ajutor Reciproc;
12.              Folosirea şi păstrarea mijloacelor materiale şi băneşti potrivit prevederilor statutului şi a prevederilor legale în vigoare;

CAR militează prin toate mijloacele specifice pentru un nivel de viaţă corespunzător, pentru asigurarea sănătăţii şi bunăstării membrilor săi. Fiind ferm convinsi ca, in contextul economic si financiar actual al Romaniei, fiecare cetatean ar trebui sa beneficieze, pe langa serviciile unei Banci Comerciale preferate si de serviciile unei Case de Ajutor Reciproc preferate, ca instrumente de gestionare eficienta a veniturilor sale banesti, actuala echipa de management a CAR "Coeziunea Sociala" actioneaza intens pentru extinderea serviciilor si convingerea cetatenilor ca inscrierea lor in CAR nu poate fi decat un lucru benefic pentru ei si pentru urmasii lor.

Oferta de servicii pentru cetateni, prognozata pentru perioada 2015 - 2019, o prezentam in atas. Alte informatii privind programul si participantii la ONGFest 2015 puteti obtine accesand site-ul de internet al acestui eveniment.

Tineri sau varstnici, va asteptam alaturi de noi!

08.05.2015
COMITETUL DIRECTOR