vineri, 25 august 2017

Informare privind participarea la conferinta cu tema ”Rolul economiei sociale – cooperative si intreprinderi sociale – in combaterea saraciei in mediul rural din Europa”



      In incercarea de a dobandi statutul de entitate de ”economie sociala”, CAR ”Coeziunea Sociala”  acorda o atentie sporita unor evenimente care pot contribui la realizarea acestui obiectiv. In acest sens, seful Compartimentului Juridic a participat joi 24 aug a.c. la conferinta cu tema ”Rolul economiei sociale – cooperative si intreprinderi sociale – in combaterea saraciei in mediul rural din Europa”, activitate gazduita de Hotelul Marshal Garden din Bucuresti.
      In cadrul conferintei s-au prezentat o serie de succese inregistrate de cooperative si intreprinderi sociale din unele state ale UE (Italia, Spania si Suedia) cat si din tara noastra, rezultatele unor studii de specialitate, precum si modalitatile de finantare din fonduri europene a acestor entitati.
       Avand in vedere ca dezvoltarea accesului la finantare este un pilon de baza in conceptia Comisiei Europene (alaturi de vizibilitate, recunoastere si identitate sociala; dezvoltarea cadrului legal; directionarea catre cresterea si dezvoltarea internationala) pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor de economie sociala (care in UE asigura 13,6 mil locuri de munca, reprezentand 6.3% din forta de munca – spre deosebire de Romania unde acest procent este de doar 2%!),  CAR „Coeziunea Sociala” reitereaza ideea ca este deschisa sa contribuie la asigurarea finantarii unor astfel de entitati economice, prin mijlocirea asociatilor care fac parte din structura respectiva. O astfel de pozitie va fi mentionata in feed back-ul conferintei.